Srečanje z zakonsko skupino Sv. Jakoba

26.01.2011 

Pravijo, da je ljubezen kakor roža, ki cveti,

da bi z njo obdaril brata, s cvetjem segel mu v roko.

Jaz pa pravim, da ljubezen dlan je, ki želi dlani,

to je roka, ki pomaga, da oprimeš se je ti.

 

V Študentskem domu Alojzije Domajnko smo 26. 1. 2011 na mladinskem srečanju gostili zakonsko skupino iz župnije Sv. Jakoba v Ljubljani.


Skupino sestavlja pet parov, ki se srečujejo enkrat mesečno ter si delijo svoje poglede na skupno prehojeno pot, duhovno pa jih spremlja p. Jože Kokalj. V pogovoru so nam zaupali, da je zakonska skupina z leti postala skupina pravih prijateljev, ki temelji na zaupanju in pristnem pogovoru.

Zakonski pari so se najprej kratko predstavili in opisali svojo skupno prehojeno pot, v nadaljevanju pa je pogovor vodila študentka Natalija z vprašanji. Najprej smo se ustavili pri vprašanju, kdaj je sploh tisti pravi čas za poroko. Odgovor je preprost. Pravi čas je, ko preprosto veš, da s fantom ali punco želiš preživeti svoje življenje. In takrat je potreben tisti korak pred oltar. Pogovor je nanesel tudi na novi družinski zakonik, ki se zdi razvrednotenje družine in prilagajanje merilom manjšine, kar vodi v moralni propad družbe.

Zanimalo nas je tudi, če si pari ob svojih otrocih vzamejo čas zase, saj smo med pogovorom spoznali, da je velika nevarnost za zvezo, če se zakonca ne pogovarjata in ne spoznavata. Kakšen par je podal hudomušno prigodo o otrocih, ki so znali mariskako zagosti, ko njiju ni bilo doma, a vendarle sta zakonca ugotovila, da si je čas za sozakonca nujno vzeti, saj začneš drugače živeti drug mimo drugega.

Ob koncu srečanja so zakonski pari tudi nam podali vprašanje, s katerim so nas, današnje mlade, vzpod­budili k razmišljanju: zakaj se mladi danes tako redko odločamo za poroko?

Prijeten večer se je zaključil ob toplem čaju in sladkem pecivu, ki so ga pripravile sestre HMP. S pecivom v eni roki in čajem v drugi smo mladi še lep čas klepetali z gosti, ki so radi ostali v naši družbi.

 

Ana in Primož

 
Mladi zakonci

Mladi zakonci

Veselo druženje po uradnem delu
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon