Hvala ti, Marija Pomočnica!

24.05.2011 

V naših srcih je zgornji vzklik odmeval na poseben način v torek, 24.5., na sam praznik Marije Pomočnice. To je bil dan, ki ga je naredil Gospod, »sooblikovala« pa Njegova Mati. Vse to je močno čutila naša skupnost, poimenovana Marija Pomočnica, pa tudi študentke v študentskem domu Alojzije Domajnko (ŠDAD).


Osrednji dogodek je bila popoldanska sveta maša, ki jo je daroval g. Gregor Kunej v dvorani doma, ob sodelovanju različnih skupin: skupnost sester z Gornjega trga ter njihovi sorodniki, študentke v ŠDAD, mladi prostovoljci združenja VIDES, mladi, dejavni v SMG idr. Bogu in Mariji smo se za vse leto zahvalili v duhu don Boskove misli: »Vse zaupajte Jezusu v najsvetejšem zakramentu in Mariji Pomočnici, pa boste videli, kaj so čudeži.« Prav evangelij nam je osvetlil prvi Jezusov čudež v Kani galilejski, ob katerem smo skupaj z duhovnikom razmišljali o vlogi Marije kot žene v življenju Cerkve. Marija je tista, ki kaže na dostojanstvo žene, prek katere Gospod lahko soodrešuje svet.

Zato smo imele študentke in sestre, ki bivamo pod isto streho, toliko večji razlog za zahvalo Božji Materi, s katero smo nadaljevali na terasi sester. Od mize duhovne hrane smo se preselili k mizi, obloženi z mesnimi in sladkimi dobrotami, ki so nam dale novih moči za lov na zaklad. Nekaj študentk je namreč vse navzoče pognalo v iskanje zaklada, raztresenega po celem vrtu. Nazadnje smo skupaj sestavili sliko Marije Pomočnice, a zakladov in obiskov z nebes še ni bilo konec. Naenkrat sta se pred nami pojavila sv. Janez Bosko in sv. Marija Dominika Mazzarello, in to s kitarama v rokah. Poleg tega, da sta nas postavila na preizkušnjo (sestre so npr. morale zapeti svojo himno, kar jim je še kar uspelo), sta zbrane uvedla v veliko zahvalo vsem in vsakemu posebej. Delček te zahvale, ki so jo študentke namenile sestram, pa naj kot blagoslov doseže tudi vas: »Želimo vam izkazati hvaležnost, da ste nam dajale občutek domačnosti; hvaležnost za vse molitve in za vse tisto, za kar veste samo ve in Bog, da ste storile dobrega za nas. Naj vas še naprej vodi Božja dobrotljiva roka in naj v vaših srcih kraljujeta ljubezen in mir.«

 

s. B. P.

 
Na terasi sledi družabno srečanje

Obisk iz nebes: mati Marija Dominika in don Bosko

Zahvala študentk

Hvaležna skupnost Marije Pomočnice
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon