GLASBENA PRAVLJICA MARJETE CERAR

24.11.2011 

Ne zgodi se pogosto, da bi sestre imele priložnost prisluhniti takemu vrhunskemu petju, ki bi ga lahko poimenovali kar glasbena pravljica. Ta priložnost pa se nam je ponudila v četrtek, 24.11. v Viteški dvorani Križank v Ljubljani, kjer smo prisluhnile koncertu naše gojenke in študentke Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana Marjete Cerar.


Marjeta je občutja dvanajstih skladb spretno prelivala v mehke melodije in s svojim čistim sopranom navdušila vse občinstvo. Repertoar je bil zelo raznolik: od del Benjamina Ipavca, Wolfganga Amadeusa Mozarta (arija iz opere Figarova svatba), Antonina Dvořáka pa do Johna Dowlanda in finske ljudske pesmi. Ob spremljavi pianista Vladimirja Mlinarića je Marjeta tenkočutno izrazila hrepenenje, o katerem sama pravi: Hrepenenja, ki jih imam, so včasih tako velika in tako neizrekljiva, da jih ne morem povedati z besedami. Zato se obračam na glasbo, naj strune govorijo namesto mene, naj povejo, kar čutim.

Želimo si, da bi bilo podobnih koncertov še veliko in da bi glasbo mladih po don Boskovem vzoru vedno znale poslušati s srcem; prav tam se namreč skrivajo najgloblja hrepenenja mladega človeka.

 

sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon