Etiopija na Gornjem trgu

06.12.2012 

V ponedeljek, 3.12. 2012 nas je obiskal g. Jože Andolšek, misijonar, ki je veliko delal v Etiopiji, Angoli in še nekaterih drugih državah Afrike.


Ob 20.00 smo se dobili v dvorani, kjer je g. Jože začel svoje predavanje z opisom življenjskih razmer v Etiopiji in glavnimi značilnostmi: revščina, pomanjkanje vode in hrane, pomanjkanje šolskih ustanov, učiteljev …

Pokazal nam je nekaj kratkih filmov, ki jih je posnel, ter nam življenje v Etiopiji pokazal še na tak način.

Skušal nas je navdušiti, da je razdajanje samega sebe v smislu misijonarstva zelo hvaležno delo. Povedal je, da lahko vsak, ki se odloči za tovrstno delo, veliko pripomore k boljšemu življenju otrok Afrike.

Eden izmed programov, ki jih je g. Jože predstavil, je tudi program botrstva. Z botrstvom lahko finančno pomagamo otrokom k boljši možnosti do izobrazbe in nasploh k boljšemu življenju.

Ob koncu predavanja nas je g. Jože obdaril z različnimi darili. Prinesel je raznovrstne šale, narejene v Etiopiji, zapestnice, ki so jih naredili etiopski zaporniki, ter razne zloženke in filme, ki nas bodo v prihodnje opominjali, da ne živijo vsi v tako dobrih razmerah kot mi.

Na koncu je g. Jože imel še sv. mašo v sestrski kapeli. Voščil nam je lep in doživet advent.

 

Franja Andolšek

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon