Duhovna obnova

12.12.2012 

V torek, 11.12.2012, je ob 20.00 v dvorani potekala duhovna obnova za študentke, ki prebivamo tukaj. Za začetek smo prebudile otroka v sebi in se igrale igrico, pri kateri ni manjkalo smeha.


Zatem pa smo si ogledale film, ki se v izvirniku imenuje "Facing the giants"."Ko zmagamo, slavimo Gospoda. Ko izgubimo, slavimo Gospoda." To je stavek iz filma, ki mi je najbolj ostal v spominu in bi se nam moral zapisati v srčiko našega bistva, saj si ga lahko interpretiramo na različne načine. Ne glede na to koliko dobrega ali pa slabega se nam je npr. v enem dnevu zgodilo, bi morali biti Najvišjemu hvaležni za to življenje, ki je polno različnih radosti, pa tudi preprek in izzivov, ki nas krepijo. Kajti kdor vztraja, se ne preda in ne obupa; vztrajnost se mu obrestuje.

Po ogledu filma smo se razdelile v štiri skupine in razpravljale o veri: kako si jo predstavljamo, kaj od nje pričakujemo, kaj nam pomeni vera. Svoja razmišljanja smo predstavile še drugim skupinam. Sledila je kratka molitev pri Marijinem kipu, nato pa smo se razpršile vsaka po svoje. Nekatere so odšle k sestram na piškote in čaj, druge pa so nadaljevale z učenjem, kajti kolokviji in izpiti ter izpitno obdobje se neizmerno približujejo oz. so že tu.

Urška Vidmar

 Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon