Obisk eksorcista

25.04.2013 

V torek, 23.4., je bilo v študentskem domu predavanje eksorcista, g. Marijana Veternika. Študentke smo bile skupaj s sestrami in našimi prijatelji deležne nadvse zanimivega predavanja ter predvsem pričevanja, ki ne pusti hladnega še tako vase zaverovanega človeka.


G. Marijan nam je najprej podal nekaj »teoretičnih« opisov hudiča in njegovega delovanja, kot je razvidno že iz samega Svetega pisma. Razložil je, da hudič v človeka prihaja na različne načine (družinsko deblo, notranje rane, osebni grehi ...). Predvsem pa je opozoril, da ni vsak, ki pride k izganjalcu hudiča - eksorcistu, že obseden in da je iz njega treba izganjati hudiča.

Veliko ljudi je pod njegovim vplivom in takšni rabijo duhovno zdravljenje. Ko človek prvič obišče eksorcista, je treba najprej na podlagi pogovora razbrati, ali ne rabi mogoče oseba zdravljenje psihiatra.

Potem nam je tudi opisal nekaj primerov iz lastnih izkušenj.

Mogoče se je kdo od poslušalcev kar malo prestrašil, ko je poslušal, kakšno moč lahko hudič pridobi nad človekom, vendar pa nam je g. Marijan položil na srce, da se človeku, ki zaupa v Jezusa, redno opravlja in sprejema zakramente, ni treba bati ničesar. Kajti, dokler dopuščamo, da Jezus vstopa v naša srca in se mu na ta način pustimo voditi, smo varni. Jezus nas namreč ne bo zapustil, On nas ima neskončno rad, saj se je za nas daroval na križu. Dokler se ne bomo obrnili stran od njega, nas njegova neskončna ljubezen varuje pred vsakim zlom.

Ana


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon