Postni duhovni večer

26.03.2015 

V ponedeljek, 16. 3. 2015, smo se stanovalke študentskega doma v prisotnosti gostov g. Marka Košnika in g. Janeza Suhoveršnika ob 20. uri zbrale na duhovnem večeru.

Bil je kvalitetno preživet večer, čas za razmislek in pogovor z Jezusom ter spoved.

 Dve  uri trajajoč dogodek, ki je potekal pod geslom »Kaj hočeš, da ti storim?« smo začeli s pesmijo. Sledil je nagovor g. Marka Košnika. Da bi popestril ozračje, je začel z izzivom, kako vžgati vžigalico s samo eno roko. Ena od deklet se je opogumila ter se naloge lotila. In ... uspelo ji je - bravo! Naslednja naloga je bila težja: prižgati zgolj z dvema prstoma. Ni šlo. Potrebno si je bilo zaželeti pomoč. Da, želja, prav to je bila tema večera.

Nadaljevali smo z branjem svetopisemskega odlomka o tem kako Jezus ozdravi slepega Bartimaja, v katerem se je skrivalo geslo večera. Besede g. Marka Košnika so se vrtele okrog naših želja v življenju. Spodbudil nas je k temu, da razmislimo in sestavimo svoj seznam želja. Na koncu je poudaril, da nas ima Jezus rad takšne kot smo; tudi če pademo, se moramo pobrati in vrniti k njemu, saj ne smemo misliti, da zanj nismo dovolj dobri in da si ge ne zaslužimo. Sledil je razmislek, molitev in pogovor z Jezusom v tišini ob izpostavljenem Najsvetejšem.

Ves ta čas je bila tudi možnost spovedi.

Večer smo sklenili z blagoslovom ter druženjem ob dobrotah, ki smo jih pripravile študentke.

 

Mateja
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon