Kje si doma(č)?

08.11.2016 

V petek, 4. novembra in soboto, 5. novembra je v Veržeju potekal zbor Salezijanskega mladinskega gibanja z naslovom: »Kje si doma(č)?«. Skupaj smo gradili in utrjevali mostove med nami ter se tako še bolj povezovali v eno veliko salezijansko družino.


Počutiti se domače, je tisto, o čemer smo razmišljali in se pogovarjali skozi vikend. Za zgled pa smo si seveda vzeli don Boska in njegov dom. To je dom, kjer je vsak dobrodošel točno takšen, kakršen je - brez pretvarjanja. To je dom, kjer vse kipi od domačnosti, sprejetosti, zaupanja, prijateljstva, dobrote, razumevanja in veselja. To je dom sreče in ljubezni.

In ravno to je tisto, k čemer smo bili in smo vsi povabljeni, da gradimo dom za vse prijatelje, znance, še posebej za vse mlade, ki so v stiski. Dom, ki bo – kakor gnezno – prepleten z nešteto malimi dejanji ljubezni. Dom, kjer se bo vsak počutil dobrodošlega in del družine.

Tudi don Bosko je nekoč namreč dejal:

»Ko bom za ljudi, s katerimi živim, naj bodo to mladi, sobratje, sestre... lahko rekel:

Moje veselje je živeti z vami.

Ne samo z vami, tudi za vas živim.

Vi ste veselje mojega srca.

Vse bi dal, da bi si pridobil vaša srca.

Biti ločen od vas je moja bolečina.

Takrat se bo naša HIŠA, spremenila v naš DOM.«

In ravno to je tisto, k čemer stremi in je usmerjen korak salezijanske družine - postati dom(ači) za vse ljudi, še posebej mlade, ki iščejo svoj dom sreče, dom ljubezni.

Barbara G.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon