Marčevsko dogajanje v ŠDAD

24.03.2017 

Mesec marec smo v ŠDAD poimenovali »Ženski mesec«. V sklopu tega dogajanja so se odvili naslednji večeri:

 6. 3. - DRAGOCENA SI, večer z gostjo Živo Štiglic

Živa nam je spregovorila o ženski lepoti, ki je same marsikdaj ne opazimo ali pa ne znamo odkriti v sebi. Bog nas je preprosto ustvaril lepe. Povedala nam je, da je vsaka ženska vredna, da se ji želje izpolnijo... da naj nikar ne poslušamo tistih, ki nam pravijo »boš pa morala malo znižati svoje standarde«. Večer je bil spodbuda za vse nas, da naj nikdar ne nehamo hrepeneti po lepoti, po luči, kljub temu da družbene zahteve to velikokrat zvito in kruto napadajo.

 

9. 3. - VEČER VSEH KUHINJ

Srečanje vseh prebivalk našega doma, je potekalo v prijetnem vzdušju, v kuhinji pri sestrah. Druženje se je pričelo s pripravo malce bolj postne sladice - sadne kupe (manjkal ni niti kanček sladoleda in poljubček iz smetane :)). Šle smo se čisto novo družabno igro, za katero še ne vemo imena, saj je bila patentirana in namensko ustvarjena prav za ta večer. Vsekakor pa smo se ob njej veliko smejale, včasih tudi do solz! Večer smo zaključile v prijetnem kramljanju in lepih mislih ob ogledu filma.

 

13. 3. - PEČAT MOJE MAME

Skozi pronicljiva vprašanja smo razmišljale o svoji mami. Kakšna je? V čem sem ji podobna? In v čem popolnoma različna? Druga z drugo smo delile misli, zgodbe in izkušnje... mama je ena sama, zato je nanjo treba misliti, odkriti kakšno še neznano dejstvo o njej in jo spoštovati, kajti, nikoli ne vemo, koliko časa nam je še dano preživeti z njo na tem svetu. Misli iz te bogate delavnice so nas spremljale še v prihodnjih dneh »materinskega« meseca.

 

20. 3. - BOJEVNICA

Preko svetopisemske zgodbe o Juditi smo odkrivale žensko bojevniško moč in bojevnico v sebi. Vsako dekle, vsaka ženska se sooča s situacijami, ko mora zaščititi sebe in prebuditi bojevniško moč. Kdaj je boj primerna reakcija in kdaj ne? Kako zaščititi sebe in odločno postaviti mejo? Se res lahko za nekaterimi boji skriva tudi boj proti sebi?

Vsaka ženska ima v sebi veliko večjo moč, kakor se je sama zaveda. Pogovarjale smo se o bojih - tistih, ki nam dajo moč, tistih, ki nam jo vzamejo in o tistih, ki jih ne bojujemo pa bi jih morale. Tudi ta delavnica je v naših mislih odmevala v prihodnjih pomladanskih dnevih.

 

Sedaj pa čakamo le še na veseli večer, zadnji večer v sklopu Ženskega meseca.

 

Urška B.
delavnica

sadna kupa na večeru vseh kuhinj

zabavna družabna igra
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon