Veseli večer: TV GORNJI TRG 21

30.03.2017 

Dober dan vsem, ki pridno spremljate TV GT21!

Za vas imamo posebno novico, ki se navezuje na minuli ponedeljek, 27. marca 2017. Tistega dne je namreč po celem domu brenčalo, kot v čebelnjaku. Dekleta so se namreč že skoraj en mesec pridno pripravljala na Abrahamov prihod.Prireditev oz. veseli prihod Abrahama se je odvijal ob pol osmih zvečer, v dvorani ŠDAD. Dekleta so se končno zbrala in program se je začel. Začeli smo z ogrevanjem, ki ga je vodila Kristina Tičar. Udeleženke večera so si med seboj podajale balon, ki ni smel pasti na tla. Najbolj zahteven del te igre je bilo klicanje imen. Ko so se dekleta in seveda sestre ogrele, so začele z glavnim delom večera. Po nadstropjih so dekleta pripravila malce programa.

 

Prvo nadstropje je napisalo zgodbo z naslovom »Sestra Majda in zelenjavni vrt«. Seveda tudi tu ni manjkala telovadba. S. Majda je v roke dobila motiko, okoli katere se je ob omembi svojega imena zavrtela. Ob omembi »motike«, pa je le to dvignila v zrak. Sestre so ob omembah svojih imen skakale v zrak in ploskale. Dekleta smo bila »vrt« in ob omembi le tega smo počepnile. Nekaj izmed deklet je imelo tudi vlogo posamezne zelenjave. Ob omembi »zelenjavnega vrta«, pa so vsa dekleta zamigala z boki. Posebno vlogo je igral tudi »zlati križec«. Ob omembi le tega se je vsa dvorana pokrižala.

 

Sledilo je drugo nadstropje. Dekleta so pripravile pesem »Param slišim žabico delati«, ob kateri je zbrano občinstvo ponovno telovadilo in malo uglasilo svoje glasove.

Po končani pesmi je tretje nadstropje dekleta razdelilo po nadstropjih; seveda so tudi sestre imele svojo skupino. V skupinah so morale s skupnimi močmi vsaki izmed deklet tretjega nadstropja priložiti dve lastnosti. Zmagale so sestre z devetimi točkami, sledili pa sta prvo in drugo nadstropje z izenačenimi petimi točkami.

 

Nato so se predstavile tudi sestre. Priredile so humoresko iz štirih televizijskih programov in druga drugo dopolnjevale z besedilom novic. S. Mojca se je oglašala iz TV GT21 (novice iz doma ŠDAD), s. Cilka iz TV CE (kuharski nasveti), s. Matej iz TV MB (kmetijska oddaja) in s. Majda iz RTV SLO (Dnevnik). Dekleta ŠDAD se že dolgo niso tako smejala.

 

Večer so zaključili s prihodom Abrahama. S. Majdi, ki je v soboto praznovala »Abrahama«, so zapeli Vse najboljše in »Kol'k'r kaplic«. Pogostili pa so se s presno torto izdelano v ŠDAD, kompotom, čežano in smetano.

 

Vsem, ki ste danes z nami spremljali novice iz ŠDAD GT21, se zahvaljujemo za pozornost. Bog vas živi!

 

Poročevalka: Kristina W.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon