Bili smo na Radiu Ognjišče

05.04.2017 

Smrt. Beseda smrt imam toliko za povedati, da si zasluži svojo poved. Po eni strani nosi v sebi veliko odrešilnega, po drugi strani pa predstavlja nepredstavljivo žalost, ki zareže globoko v srce. Pogovori o smrti so iz vsakdanjih pogovorov, prav tako pa tudi iz medijskega prostora, umaknjeni v ozadje. Lahko bi celo rekla, da je sama tematika tabuizirana.


Vse te misli in še nekatere druge so nas spremljale, ko smo se pripravljali za radijsko oddajo Kolokvij na Radiu Ognjišče.

Pobudo za oddajo je dala sestra Mojca, ki je tudi celotno zadevo organizirala in poskrbela, da smo se za snemanje dobro pripravili. Zraven pa sva sodelovali še dve študentki ŠDAD ter dva mladeniča, ki sta bila pripravljena deliti svoje misli o tematiki smrti. Za nekatere je bilo snemanje na radiu prvič, drugi so že stari znanci radijskih studijev.

 

V oddaji smo se dotaknili veliko različnih točk, ki zajemajo smrt. Govorili smo o žalovanju, sprejemanju smrti, "malih" smrti v vsakdanjem življenju. O tem ali smo pripravljeni na smrt, o izkušnjah soočanja z izgubami, o smrti in medijskem prostoru, o pogledu na vsakdanje življenje, če imamo v zavesti, da je naše življenje končno in še o marsičem...

Na koncu smo ugotovili, da ko se ljudje začnemo enkrat pogovarjati o tematiki smrti imamo vsi veliko za povedati. Konec koncev je smrt poleg rojstva edina stvar, ki se bo zagotovo zgodila v našem življenju. Z radijsko oddajo smo želeli prispevati k večjemu razumevanju teme smrti, hkrati pa tudi k ozaveščanju.

 

Vabimo vas, da oddaji tudi prisluhnete.

Najdete jo v arhivu oddaj Radia Ognjišče: Kolokvij - 31.3.2017 - smrt: http://audio.ognjisce.si/oddaje/Kolokvij/2017.

 

Pripravila: Brigita.C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon