Postna duhovna obnova v ŠDAD

05.04.2017 

V ponedeljek 3.4.2017 zvečer smo se študentke, ki bivamo v ŠDAD, zbrale v dvorani, da bi se skupaj pripravile na praznike, ki prihajajo.

Najprej nam je s. Majda predstavila simbole iz naše študentske kapele (krst, evharistija, spoved....).


Predstavila nam je tudi postni čas in njegov pomen ter praznike kot so Velika noč in pomen imena »Bela nedelja«, ki se uporablja za nedeljo po Velki noči.

Predstavila pa nam je tudi krščevanje v času prvih kristjanov, ki se je dogajalo prav na Veliko noč. Priprava na sveti krst je takrat trajala 40 dni - tako kot danes postni čas. Sestra nam je predstavila tudi pomen odpovedi v postu (40 dni brez.....). Jezusa je v času 40-ih dni v puščavi skušal hudič, mi pa moramo imet prav tako veliko volje, da pri svojih postnih zaobljubah vztrajamo do konca postnega časa, kajti tudi mi bomo v tem času deležni skušnjav. Ne odnehajmo že kmalu po začetku, pa čeprav je še tako težko.

 

Na koncu pa smo študentke izdelale še svoje molitvene lončke s servietno tehniko in na listke napisale svoje prošnje za molitve v postnem času. Te listke smo nato dale v lončke in si jih odnesle v sobe, da jih uporabimo pri molitvi.

 

Valerija

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon