Olimpijada 2017

24.04.2017 

Ker rek »Zdrav duh v zdravem telesu« še kako dobro drži, smo študentke poskrbele tudi za našo fit postavo - na Olimpijadi med katoliškimi študentskimi domovi 2017 smo tekmovale v odbojki.V četrtek, 20. 4. 2017, se je v telovadnicah ljubljanske Škofijske klasične gimnazije tudi letos odvijala Olimpijada med katoliškimi študentskimi domovi. Študentje smo svoje moči pomerili v nogometu, košarki, odbojki in namiznem tenisu. Kot vsako leto, so tudi letos najbolj blesteli študentje iz Študentskega doma Vincencij.

Med odbojkašicami smo bile tudi me. Letos smo s pripravami začele že marca, ko so nas na svoj trening sprejeli študentje iz 'Vincencija'. S svojim močnim tekmovalnim duhom so nam dali zvrhan koš motivacije. Zbrale smo se še na dveh treningih, najprej na jasi ob ljubljanskem gradu, nato pa še na bližnjem športnem igrišču, saj iti na najvišjo točko v centru Ljubljane ni bilo ravno varno za našo žogo.

Za še boljši teamski duh smo si priskrbele temno modre oratorijske majice in jih popisale s kraticami našega študenca (ŠDAD), številko in imenom vsake tekmovalke. Nekaj majic smo pripravile tudi za navijačice.

 

Kaj kmalu je prišel dan D. Takoj po prihodu na Olimpijado smo poskrbele za lačne trebuščke vseh tekmovalcev, saj smo bile zadolžene za kruh in sladkarije. Nato smo se začele ogrevati. Najprej smo se pomerile s študentkami iz ŠD Uršula, nato z odbojkašicami iz Viča, zadnjo igro pa smo se borile proti Primorkam iz ŠD Jadro. Med našimi tekmami je bilo v ozadju slišati vzklike naših navijačev: »Še! Dajmo! Ajmo! Dajmo!« Čeprav smo vse igre za las izgubile, smo se vrnile z nasmeški do ušes, saj ni potrebno zmagati. Važno je sodelovati.

 

Rebeka, koordinatorka letošnje Olimpijade za ŠDAD
Naša ekipa
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon