PRAZNIK NAŠE DRUŽBE IN MENJAVA VODSTVA NAŠE INŠPEKTORIJE

07.08.2017 

 

Praznik Marije Snežne, ko je bila pred 145 leti ustanovljena naša Družba, smo sestre v naši inšpektoriji obeležile še posebej slovesno. Bogu smo se po Devici Mariji zahvaljevale za dar poklica hčera Marije Pomočnice in za predstojnice, ki nam pomagajo rasti v svetosti te poklicanosti.Ob zaključku duhovnih vaj zadnje skupine naših sester pod vodstvom vrhovne tajnice s. Piere Cavaglià HMP, smo pri sveti daritvi v blejski cerkvi sv. Martina Stvarniku in Ženinu na oltar položile mnogo prošenj in zahval - še posebej za jubilantke, ki so praznovale 25-letnico zaobljub (s. Marija Imperl, s. Ljudmila Anžič, v duhu je bila z nami tudi s. Mimica Oblak) in 50- letnico zaobljub (s. Cilka Zadravec, s. Viktorija Nemec in s. Piera Cavaglià). S. Barbara Močenik pa je ponovno izpovedala zaobljube za dve leti. Prav tako smo občutile veliko v hvaležnost za inšpektorico s. Damjano Tramte ob izteku njenega šestletnega vodenja ter za razpoložljivost nove inšpektorice s. Mojce Šimenc.

V homiliji nas je glavni mašnik, salezijanski inšpektor Janez Potočnik, spodbudil, da posnemamo Marijo v njenem velikodušnem služenju ob obisku sorodnice Elizabete in se skupaj z njo veselimo mogočnih del, ki jih izvršuje v življenju vsake izmed nas.

Ob koncu slovesnosti se je pred vsemi navzočimi, sorodniki sester jubilantk, prijatelji in člani vse salezijanske družine prebral dekret vrhovne matere Yvonne Reungoat o imenovanju nove inšpektorice za slovensko-hrvaško inšpektorijo Marije Pomagaj z Brezij. Njej je s. Mojca Šimenc izročila kot šopek imena vseh sester v inšpektoriji, ki jih je prejela od s. Damjane, in se pred njenim kipom zadržala v molitvi.

Slavje se je nadaljevalo v dvorani našega Marijinega doma, kjer sta nas ob prigrizku pozdravila sam sv. Janez Bosko in sv. Marija Dominika Mazzarello ter sestram slavljenkam izročila simboličen šopek. Zopet sta nas s svojimi darovi nagovorili s. Damjana in s. Mojca ter s. Piera, ki je v tem prelomnem trenutku naše inšpektorije zastopala vrhovno mater in celotno Družbo HMP.

Skupaj z Marijo se veselimo, da v vsaki in po vsaki sestri izvršuje mogočne reči - za rešenje vseh, posebno pa mladih. Ona, mati in učiteljica svetosti, ostaja naša zanesljiva vodnica na poti k Bogu ...

s. Barbara P.Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon