Praznovanje ob Mariji Pomočnici

25.05.2019 

Praznik Marije Pomočnice, je praznik, ki nam je v salezijanski družini posebno pri srcu. V tem duhu smo ga praznovali tudi na Gornjem trgu. To je dan, ko smo hvaležni za veliko stvari, predvsem pa se z zaupanjem, zahvalami, prošnjami in veseljem obračamo k naši nebeški materi Mariji.


Praznovali smo ga v širšem »družinskem« krogu. Tako smo bile prisotne študentke iz ŠDAD, sestre iz skupnosti Gornji trg, Inšpektorica s. Mojca Šimenc, bivše študentke ŠDAD, župljani iz župnije sv. Jakob in drugi gostje. Naše praznovanje smo začeli s sveto mašo, ki jo je vodil salezijanec Boštjan Jamnik, somaševal pa je župnik p. Albert Bačar. Spodbudne besede med pridigo ter izvirna zahvala sester iz skupnosti Gornji trg nas je povabila, da še večkrat vzkliknemo prošnjo: »Marija, pomoč kristjanov, prosi za nas!«

Sledil je zabavni program, ki sta ga pripravili študentki iz ŠDAD. Na koncu se je večer prelevil v sproščeno druženje ob dobrotah s. Cilke. To je bil čas, da smo si v vrvežu vsakdana vzeli čas drug za drugega in se malo ustavili.

Napisala: B.C.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon