Arhiv novic, januar 2014

09.12.2014  Adventni duhovni večer

Adventni čas nas vabi k razmisleku o tem, v kakšno srce bomo sprejeli Novorojenega. V študentskem domu smo o tem razmišljale na duhovnem večeru z izzivalnim naslovom: »Jaz, jasli ali 'štala'«.

 


03.12.2014  Miklavževanje

V sredo 3. 12. 2014 zvečer je nekaj zacingljalo. Dva angelčka z zvončki sta po študentskem domu oznanila, da prihaja Miklavž. In res, ko smo se radovednih obrazov zbrale skupaj, je zazvončkljalo še bolj veselo in prikazal se je sveti Miklavž.

02.12.2014  Miklavžev kuharski večer

2. 12. 2014

Miklavž je letos napovedal svoj obisk tudi v študentskem domu. Da bi ga kar najlepše sprejele, smo se v torek pred njegovim prihodom zbrale v sestrski kuhinji. Ena od študentk je izbrala nekaj receptov, sestre pa so poskrbele za sestavine. Nato so pridne dekliške roke v treh skupinicah preizkusile vsaka svoj recept. Kmalu je zadišalo po slastnih dobrotah. Spekle smo Cookies piškote (piškote s koščki čokolade), kristalne zvezdice ter naredile rumove in kokosove kroglice. Dišeče dobrote smo le pokusile, vse ostalo pa je lepo pripravljeno počakalo na naslednji dan in na posebnega gosta.

K. K.


19.11.2014  Angleščina

Nekatere študentke se tekom študija redno izpopolnjujejo v drugih jezikih, kot recimo v angleščini. Nekatere pa imajo željo, da bi svoje srednješolsko znanje nadgradile ali osvežile, pa na faksu nimajo te možnosti. In tako je nastala ideja angleškega tečaja za študentke, sestre in zaposlene.

 


22.10.2014  Duhovno spoznavni vikend za študentke ŠDAD

Med 17. in 19. oktobrom smo se gojenke Študentskega doma Alojzije Domanjko zbrale na Bledu, kjer smo preživele duhovno bogat in zanimiv konec tedna.

 

Prvi večer smo se dekleta bolje spoznala druga z drugo, popestrile pa smo si ga tudi z družabnimi igrami, prepevanjem ...

Sobotno dopoldne smo ob sliki sejalca, čigar semena padejo med trnje, kamne, na pot in dobro zemljo, razmišljale, kaj nas v življenju duši, osveži, greje, česa se oprimemo v težkih trenutkih, kaj nam je v preizkušnjah v tolažbo, pomoč ... Po osebni poglobitvi smo delo nadaljevale ob članku Petra Gregorčiča, ki je opisal svojo izkušnjo udeležbe na kolesarskem maratonu Franja. Posamezne etape, ki so se nanašale na kolesarjenje, smo povezale z življenjem v skupnosti. Ugotavljale smo, kaj našo skupnost gradi, katerim pastem skupnega življenja se bomo skušale izogniti ter kaj lahko vsaka posameznica doprinese k boljšemu počutju v ŠDAD. Sončno popoldne smo izkoristile za sprehod okoli Blejskega jezera. Pred večerno sveto mašo smo dekleta izvolile predstavnico študentk in njeno namestnico ter koordinatorke za glasbo, šport, duhovnost, praznovanja, medije- življenje v ŠDAD bo tako še prijetnejše in bolj "domače". Zvečer smo se udeležile pogovora z Melito in Gregorjem Čušinom, ki sta nam spregovorila o času. Na srce sta nam položila, da je časa vedno dovolj, na nas pa je, da si ga pravilno razporedimo. Modrost, ki si jo velja zapomniti.

V nedeljo smo se ponovno za nekaj trenutkov ustavile ob priliki o sejalcu, ob tej priložnosti pa je vsaka v dar dobila zavojček semen. Po sveti maši in skupnem kosilu smo polne lepih vtisov pomahale Bledu v slovo.


10.10.2014  Spoznavni večer 2014 v študentskem domu

V torek, na predvečer novega študijskega leta, smo se zbrali v našem domu. V veselem pričakovanju novega študijskega leta in pod vtisi, za nekatere manj druge pa bolj, brezskrbnih počitnic. Veselje ob ponovnem snidenju starih stanovalk in iskanje novih prijateljstev ter klepetanje in smeh, smo občasno prekinili s spoznavno igro, obveznim hišnim redom, spoznavanjem novosti v domu, pesmijo, molitvijo in čisto na koncu, omamno dišečo večerjo. Večer je še prehitro minil, da bi podelili vse izkušnje, doživetja in radosti poletja, nič hudega, saj nas kmalu čaka spoznavni konec tedna na Bledu, ker bomo gotovo lahko vse nadoknadile.

 

Vesel in uspešen začetek študijskega leta vsem

in lp iz ŠDAD


10.04.2014  Duhovna obnova pred veliko nočjo

V ponedeljek, 7. 4. 2014, ob 20. uri smo se študentke ŠDAD udeležile duhovne obnove.

10.03.2014  O postu

Naredi kakšen -

in sestavi dober  +

ali odpovej se čemu, da se poveča ljubezen do Boga,

do bližnjega, do sebe.

 

O postu s študentkami doma A.D.


22.01.2014  Moj študijski cilj in izpitno obdobje

Joj to izpitno obdobje

kako ga doživljam, kaj si najbolj želim ...

O študiju, poslanstvu in prihodnosti.

O vsem tem študentke doma A.D.

 


14.01.2014  Blagoslov doma

Na večer praznika Svetih treh kraljev smo se študentke in sestre iz ŠDAD zbrale na tradicionalnem blagoslovu doma, ki ga je vodil salezijanec Boštjan Jamnik. Blagoslov se je pričel ob 20:30 s skupno molitvijo in blagoslovom kadila, vode in krede. Po zanimivem nagovoru g. Jamnika smo se ob pesmi sprehodili po prostorih doma. Ob blagoslovu sob je g. Jamnik blagoslovil tudi sestre in študentke, ki bivajo v njih. Že tradicionalno pa smo na vhodna vrata doma in nekatera vrata v njem napisali zanimiv zapis: 20+G+M+B+14.

Po blagoslovu smo se zbrali v dvorani, kjer smo si ob klepetu in priboljških izmenjali novoletne dogodivščine in si zaželeli vse dobro v Novem letu.

Regina

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon