Arhiv novic, januar 2016

15.12.2016  Adventna duhovna obnova

 

V torek, 13. decembra, se je v ŠDAD odvijala adventna duhovna obnova. Študentke so imele možnost za spoved, nato pa so se zbrale v dvorani, kjer so sestre izrekle svoje voščilo in vsaki študentki izročile lično darilce. Med drugim je darilce vsebovalo blagoslovljeno vodo in kadilo - oboje bo prišlo prav ob bližajočih se treh svetih večerih.

11.12.2016  Miklavž na obisku

V študentskem domu se je napovedal Miklavž. Prišel je točno v ponedeljek, 5. decembra, ko je sonce že zdavnaj zašlo za oblake. Iz kuhinje je že lep čas dišalo, saaj so tam pridne roke pomagale Miklavžu peči piškote. Tekom celega tedna pred prihodom pa so mu dekleta pomagala napolniti košaro z darili, ki jih je nato razdelil študentkam. Zvesta pomočnika - anglečka - pa sta mu pri tem pridno pomagala.

 


30.11.2016  Skupna večerja

Zadnji novembrski ponedeljek smo študentke drugega nadstropja imele skupno večerjo. Vsaka ima svoj ritem študija in dejavnosti, zato se je prijetno srečati in vzeti nekaj časa ter odmisliti vsakodnevne skrbi.


29.11.2016  Novembrski utrip ŠDAD

November je običajno tisti mesec, ko se začetna zagnanost sooči s študijskimi zahtevami. Te navsezadnje vzamejo kar nekaj časa in energije. Na urnikih je manj prostora za dodatne dejavnosti, zato je vsak, ki ima staž študenta, primoran, da med množico dejavnosti izbere sebi najbolj primerne.08.11.2016  Kje si doma(č)?

V petek, 4. novembra in soboto, 5. novembra je v Veržeju potekal zbor Salezijanskega mladinskega gibanja z naslovom: »Kje si doma(č)?«. Skupaj smo gradili in utrjevali mostove med nami ter se tako še bolj povezovali v eno veliko salezijansko družino.


28.10.2016  Oktobrski utrip ŠDAD

Oktober je ponovno poklical v Ljubljano študirajočo mladino. Vrata študentskega doma Alojzije Domanjko so veselo loputala, ko so skoznja prihajale nove in manj nove stanovalke. Zvečer, ko se vaje in predavanja zaključijo, ko se končajo tudi nakupi in klepeti s prijateljicami v mestu, takrat postane v domu živahno. Veliko se dogaja. Začel se je tečaj italijanščine, Tina je ustanovila pevski zbor, v 1. »štuku« je zadišalo po skupni večerji, dišalo pa je tudi po misijonih, saj je oktober mesec misijonov.23.10.2016  Večne zaobljube s. Barbare Poredoš

V soboto, 22. oktobra 2016, je bila stolnica sv. Nikolaja v Murski Soboti polna, oči pa so bile usmerjene v s. Barbaro Poredoš, ki je izrekla svoje večne zaobljube v Družbi hčera Marije Pomočnice.


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon