Arhiv novic, januar 2017

20.12.2017  Adventna duhovna obnova

Čeprav je po ljubljanskih ulicah že močno pritisnil mraz, v ŠDAD še nismo zdrsnile v zimski spanec. V torek, 19. decembra, smo namreč imele adventno duhovno obnovo, ki jo je pripravila s. Majda.


18.12.2017  Miklavževanje

Lep pozdrav!

 

Ponovno se vam z Gornjega trga oglaša Radio Gornji trg! 5. 12. so se naše punce ponovno zbrale na skupnem srečanju. Tokrat so praznovale Miklavževanje. Približno en mesec pred tem so dekleta med seboj vlekle listke z imeni in cel mesec pridno pripravljale darila za svojo izvoljenko.

21.11.2017  Pogovorni večer: Izkušnja izgube ljubljene osebe

V torek, 14. novembra zvečer, se je v dvorani ŠDAD odvil pogovorni večer na temo, ki je aktualna za vsakega izmed nas. Ker 1. novembra praznujemo praznik vseh svetih in je tako november posvečen spominu na naše rajne, je beseda tekla o izkušnjah izgube ljubljene osebe.

14.11.2017  Volitve predstavnice študentk v ŠDAD

V torek, 7. 11. 2017, so v študentskem domu Alojzije Domanjko potekale volitve predstavnice študentk. Program se je začel z glasbenim uvodom s klavirsko spremljavo Klare M. in tolkalskimi ritmi Eme P., ter nadaljeval z besedo naše s. Barbare.


08.11.2017  Srečanje salezijanske mladine na Bledu

 

Salezijanci, sestre HMP, uskovničarji, SMC-ji, Želimeljčani, animatorji  in nasploh vsi prijatelji don Boska smo se 3. in 4. novembra zbrali na nepozabnem srečanju salezijanske mladine na Bledu.01.11.2017  Kaj bo ostalo od praznikov?

 

Prižiganje lučk na pokopališčih ob molitvenem spominu za rajne je nekaj povsem drugega kot izrezovanje buč in prižiganje sveč v njih. Vprašanje je, česa se želimo spominjati v teh prazničnih dneh? Veselja do življenja in svetosti ali kulture smrti?23.10.2017  »HEŠTEG« IMEJMO SE RADI

V torek zvečer, 17. oktobra, smo se dekleta iz ŠDAD zbrale na prav posebnem dogodku – praznovanju rojstnih dni deklet, ki smo praznovale v mesecih od avgusta do oktobra.


04.10.2017  Spoznavni večer v študentskem domu Alojzije Domajnko

Ponovno je z vami Radio ŠDAD, Gornji trg 21. Sporočamo vam o drastičnih spremembah, ki so se zgodile od našega zadnjega prenašanja dogodkov v živo.


23.08.2017  Confronto 2017

 

Italijanska beseda »confronto« pomeni soočenje ali izmenjava pogledov, mnenj. Confronto  predstavlja za salezijansko mladinsko gibanje mednarodno srečanje predstavnikov posameznih držav.

 

V pripravi na srečanje je vrhovna mati Yvonne zapisala: »Povabim vas, da se sprehodite po svetih tleh Marije Mazzarello in ste priče Božjemu projektu, ki ga je uresničil v njenem življenju, in tako prenovite navdih za življenje v polnosti. Želja Marije Mazzarello delati dobro za mlade je bila vedno prisotna v njenem življenju. Srečanje z don Boskom je še utrjevalo njeno apostolsko gorečnost. O svetosti ne govori na idealiziran način, ampak raje začrta mogočo pot za vse.«


 


08.08.2017  Večne zaobljube s. Katje Balažic

V nedeljo, 6. avgusta 2017, je v župniji Ljubljana-Šiška potekala slovesnost večnih zaobljub. S. Katja Balažic, ki je svoje otroštvo in mladost preživela v tej frančiškanski župniji, je na praznik Jezusove spremenitve dokončno potrdila, da želi za vedno in popolnoma biti na razpolago Bogu in njegovim načrtom v Družbi hčera Marije Pomočnice.

 


07.08.2017  PRAZNIK NAŠE DRUŽBE IN MENJAVA VODSTVA NAŠE INŠPEKTORIJE

 

Praznik Marije Snežne, ko je bila pred 145 leti ustanovljena naša Družba, smo sestre v naši inšpektoriji obeležile še posebej slovesno. Bogu smo se po Devici Mariji zahvaljevale za dar poklica hčera Marije Pomočnice in za predstojnice, ki nam pomagajo rasti v svetosti te poklicanosti.08.06.2017  Praznik Marije Pomočnice

24. 5 smo v našem Študentskem domu Alojzije Domajnko praznovale praznik naše zavetnice, Marije Pomočnice. Skupno druženje se je začelo ob 19.30 s sveto mašo, pri kateri smo sodelovale študentke in dijakinje skupaj s sestram, bivšimi študentkami našega doma in župnikom Albertom Bačarjem. Prav vsak  je sodeloval na svoj način, za večino pa je bila skupinska pridiga, pri kateri je lahko vsak povedal svoje mnenje in razlago o prebranem evangeliju, lepa in prav posebna izkušnja.


24.04.2017  Olimpijada 2017

Ker rek »Zdrav duh v zdravem telesu« še kako dobro drži, smo študentke poskrbele tudi za našo fit postavo - na Olimpijadi med katoliškimi študentskimi domovi 2017 smo tekmovale v odbojki.05.04.2017  Postna duhovna obnova v ŠDAD

V ponedeljek 3.4.2017 zvečer smo se študentke, ki bivamo v ŠDAD, zbrale v dvorani, da bi se skupaj pripravile na praznike, ki prihajajo.

Najprej nam je s. Majda predstavila simbole iz naše študentske kapele (krst, evharistija, spoved....).


05.04.2017  Bili smo na Radiu Ognjišče

Smrt. Beseda smrt imam toliko za povedati, da si zasluži svojo poved. Po eni strani nosi v sebi veliko odrešilnega, po drugi strani pa predstavlja nepredstavljivo žalost, ki zareže globoko v srce. Pogovori o smrti so iz vsakdanjih pogovorov, prav tako pa tudi iz medijskega prostora, umaknjeni v ozadje. Lahko bi celo rekla, da je sama tematika tabuizirana.


31.03.2017  Marčevska pisma v ŠDAD

V mesecu marcu smo dekleta v ŠDAD prejela 6 prav posebnih pisem, od različnih zanimivih pošiljateljev. Pisali so nam: Tanja Fajon (poslanka v Bruslju), Neža Maurer Škofič, mlada mamica Katja, Petra Škarja, Polonca Sokol (iskreni.net) in Gregor Čušin. Ker je letošnji marec v ŠDAD poimenovan ženski mesec, je bila seveda rdeča nit vseh pisem - ženska.

 


30.03.2017  Veseli večer: TV GORNJI TRG 21

Dober dan vsem, ki pridno spremljate TV GT21!

Za vas imamo posebno novico, ki se navezuje na minuli ponedeljek, 27. marca 2017. Tistega dne je namreč po celem domu brenčalo, kot v čebelnjaku. Dekleta so se namreč že skoraj en mesec pridno pripravljala na Abrahamov prihod.24.03.2017  Marčevsko dogajanje v ŠDAD

Mesec marec smo v ŠDAD poimenovali »Ženski mesec«. V sklopu tega dogajanja so se odvili naslednji večeri:

 25.01.2017  Imenovanje nove inšpektorice

 

Na praznik sv. Frančiška Saleškega (24. 1.) je bilo uradno sporočeno, da je vrhovna predstojnica Družbe hčera Marije Pomočnice, mati Yvonne Reounguat imenovala novo višjo predstojnico slovensko-hrvaške inšpektorije Marije Pomagaj z Brezij za obdobje 2017-2023.


11.01.2017  Blagoslov doma

Na zadnji sveti večer, 5. januarja, smo se dekleta v domu zbrale za skupni blagoslov doma. Dobile smo se v avli pri vhodu, pridružile pa so se nam tudi sestre HMP. Blagoslov je vodil Boštjan Jamnik, salezijanec z Rakovnika.


03.01.2017  Jaslice v ŠDAD

 

Vedri obrazi študentk so kazali, da se tudi stanovalk ŠDAD vse bolj dotika adventno razpoloženje in pričakovanje prihoda Odrešenika. Seveda je bilo potrebno veliko truda vložiti v študijske obveznosti, a vmes se je našel tudi čas za okrasitev doma in postavitev jaslic. Te so študentke postavile v veži, prvem štuku in v kapeli. V prvem štuku so jaslice našle prostor kar - v akvariju. Ustvarjelnost študentk si lahko ogledate na fotografijah.

 

 

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon