NOČITVE

Sestre sprejemamo v svoje prostore tudi romarje in obiskovalce Slovenije ter domače goste. Dobrodošli, da se ustavite in prenočite v naših hišah v Ljubljani (na Gornjem trgu 21) ali na Bledu, obiščete kraje in okolico ter izkoristite edinstvene ugodnosti namestitve.

Za nočitev v naših prostorih se lahko obrnete na:

Tel.: 00386 (0) 41 244 532

E- naslov: info.zavod.dominika@gmail.com

Kontaktna oseba: s. Mateja Kranjc


NOČITEV V LJUBLJANI NA GORNJEM TRGU

Hiša sestrske skupnosti se nahaja v srednjeveškem centru mesta, tik pod gradom. Je del kulturne dediščine, saj jo omenjajo že listine iz 15. st. Sestre v njej delujemo sedem desetletji; predvsem se posvečamo delu z mladimi in otroki.

Okolica: 10-minutni sprehod vas pripelje do ljubljanskega gradu, od koder se odpre pogled na celo mesto in Kamniško – Savinjske Alpe. Prav tako vas pot mimogrede pripelje do vseh glavnih znamenitosti v centru mesta. Peš ali z mestnim avtobusom lahko poromate k Mariji Pomočnici na Rakovniku (30 minut peš). V bližini naše hiše je pestra ponudba kulinaričnih dobrot: izvirne restavracije, bari, trgovine.

Lokacija: Do hiše pridete s taksijem, mestnim avtobusom, ki vas pusti 2 minuti od vhodnih vrat, ali peš (25 minut od glavne železniške in avtobusne postaje). Možnost parkiranja lastnega avtomobila na bližnjih javnih površinah  – npr. Križanke (plačljivo).

Sobe: Prostori za obiskovalce so ločeni od bivanjskih prostorov redovne skupnosti. Vhod je skupen.

Sobe so različne: eno-, dvo- in tro-posteljne, z lastno kopalnico ali kopalnico v souporabi. Možnost: souporabe kuhinje, dodatnega ležišča v sobi, uporabe igrač za otroke.

Vrednote, ki jih podpiramo:

  • Vera
  • Spoštljivost do sostanovalcev (nočni mir)
  • Zdravo življenje (v hiši ne kadimo)
  • Ohranjanje stvarstva (ločujemo odpadke)

Don Bosko, ustanovitelj našega reda, je rad poudarjal: “Kdor stopi v salezijansko hišo, stopi na poseben način tudi pod Marijino varstvo.”