Miklavževanje

Ko se je začel december, se je v našem domu začelo čutiti zimsko radost in veselje ob adventnem času. Vse skupaj je s kančkom zimske pravljice začinil sneg, ki je padal prejšnji teden. Ne samo, da smo končno stopili v pravo zimo, teden se je začel z godom svetega Miklavža.

V domu je obdarovanje druga druge potekalo z idejo skrite prijateljice. Na začetku tedna smo izžrebale vsaka svojo študentko, ki smo jo nato čez teden razveselile z majhno pozornostjo. Seveda se nismo smele izdati in svoji skriti prijateljici darila izročiti v roke, ampak smo do nje prišle preko njene cimre ali študentk v istem nadstropju. Tako nas je že pred Miklavževanjem pričakala pred vrati naše sobe kakšna malenkost v obliki lepe misli in čokolade.

Vrhunec obdarovanja pa se je zgodil na sam Miklavžev dan. Do tega dne smo morale v koš, ki je bil postavljen pred pisarno, dati zavito darilo za našo skrito prijateljico v vrednosti do 5€. Zvečer pa je ta koš vzel sveti Miklavž in nas skupaj z angelom vsako posebej obiskal pred vrati sobe ter nam z lepo popotnico izročil naše darilo.

Domsko Miklavževanje je bila dobra iztočnica za to, da smo spoznale še katero drugo študentko, ki ni v našem nadstropju, saj nam trenutne razmere omejujejo druženje tudi med štuki.

Veronika