Spoznavni vikend v ŠDAD

V petek, 6. 10. 2023, smo se študentke ŠDAD zbrale v Majcnovem domu v Želimljah z željo po medsebojnem spoznavanju, povezovanju in načrtovanju našega skupnega domskega življenja.

Naš spoznavni vikend je potekal v znamenju veselja, mladostne razigranosti, tkanju novih ter poglabljanju starih prijateljskih vezi. Vse skupaj pa smo pospremile še z molitvijo, petjem in smehom. Srečanje je bilo še posebej naše, ker je vsak pomemben del programa pripravila katera od študentk in tako druge obogatila s svojimi talenti.

Po petkovem popoldanskem zbiranju, ki ga je vseskozi spremljal živahen klepet, smo si s skupnimi močmi pripravile večerjo, tej pa je sledil obisk salezijanca Daniela iz Konga. Nasmejali smo se ob njegovih posrečenih spoznanjih o Sloveniji, naši kulturi in težko razumljivih narečjih, nagovorile pa so nas njegove misli o odkrivanju našega edinstvenega poslanstva, ki ga je za vsakega izmed nas pripravil naš neskončno ljubeči Bog. Skupaj smo se zabavali tudi ob spoznavnih igrah, pred spanjem pa smo se študentke povezale še v molitvi.

V soboto smo po zajtrku nahranile tudi naše duše z molitvijo in razmišljanjem ob svetopisemskem odlomku Marijinega srečanja z Elizabeto. Poglobljena razlaga Marijine vloge, ki jo je pripravila naša ravnateljica sestra Barbara, nas je popeljala v osebno razmišljanje o naših življenjskih vlogah in ciljih v novem študijskem letu. Nato smo se lotile načrtovanja dogodkov in projektov v našem domu; z ozaveščanjem svojih talentov, pa je svoj del prispevala prav vsaka, ko smo poskušale v sebi najti tisto najboljše, s čimer lahko vsem stanovalkam polepšamo življenje v domu. Pred kosilom smo imele volitve za predstavnico ŠDAD in njeno namestnico, na koncu pa smo se odpravile še na sprehod po prečudoviti želimeljski naravi.

Tako smo se kljub napornemu prvemu tednu na faksu domov vrnile z veseljem in hvaležnostjo v srcu … za naš študentski dom, sostanovalke, sestre s katerimi živimo pod isto streho, in za talente, ki jih je v nas položil Bog, da lahko z njimi polepšamo ta svet.


Besedilo: Naja Lazič

Foto: Arhiv ŠDAD