In memoriam s. Alojzija Domajnko

17.11.2010 

Pisal se je ponedeljek, 8.11.2010, ob 20.00, ko je s. Alojzija Domajnko prišla pogledat skupnost HMP na Gornjem trgu in dekleta Študentskega doma, ki je imenovan po njej. Srečanje v novi dvorani ni bilo nič kaj žalostno kot 40 let nazaj, ko je s. Alojzija ležala na mrtvaškem odru takratne in zdajšnje kapele sester.


Večer v počastitev 40-letnice smrti te prleške sestre smo začele kot se za Hčer Marije Pomočnice spodobi: z Ave Marijo, ki jo je zapela Liza Šparovec, na klavirju pa jo je spremljala prav tako tukajšnja študentka Bojana Ivančič. Sledila je predstavitev življenjepisa s. Alojzije v obliki powerpointa, kjer nam je »Lujzika« sama povedala kakšno zanimivo iz svoje mladosti, pa tudi iz začetkov redovnega življenja. Sploh pa so nas pritegnile pripovedi o življenju v gornjetrški hiši, kjer so začetki delovanja sester HMP na Slovenskem. Približno deset študentk in celotna sestrska skupnost je pozorno prisluhnila pričevanju s. Anite Bostner o tej močni ženi, ki se tudi v najtežjih komunističnih časih ni vdala raznim pritiskom.

Na poseben način smo se s s. Alojzijo spet povezale v molitvi ob koncu večera in jo prosile, naj tudi za nas izprosi to, kar ona že poje v nebesih pri svojem Ženinu: »Ti si moj Gospod, moja sreča, ničesar ni nad tabo!«

s. Barbara
Liza in Bojana v elementu

s. Anita se spominja s. Alojzije
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon