ŠTUDENTSKA SKUPINA ŠDAD, 4. 1. 2011

04.01.2011 

Z našo študentsko skupino v domu se srečujemo nekajkrat mesečno. Ob prijetnem druženju se veliko pogovarjamo o različnih temah, delimo mnenja, odpiramo debate, pojemo in še marsikaj. A tokrat je naše srečanje potekalo malo drugače.


Ogledale smo si kratek češki film z naslovom Most. Naslov ni posebej privlačen in tudi sam film se nam sprva ni zdel. A kot vsaka zgodba se je tudi tale o mostu zelo zapletla. Skozi mnoge vsakodnevne trenutke življenja majhnega fantiča in ljubečega očeta nam režiser prikaže neizmerno, lepo, čudovito in brezpogojno ljubezen med očetom in sinom. Vsi ti njuni lepi trenutki se prepletajo z ubogimi, grešnimi ljudmi, ki zapravljajo svoja življenja. Nekega dne se pri mostu, kjer oče dela, zgodi nezaslišan dogodek – oče mora za rešitev ljudi na vlaku ubiti svojega sina, ki ga goreče ljubi. Ko se vlak pelje mimo, se pogled mlade narkomanke ustavi na očetu, ki je globoko žalosten, obupan in joče zaradi krutosti, ki se je poigrala z njim. In ta, samo en pogled, spremeni njeno življenje v celoti.

Ta zgodba pa ni ostala le pri žalostnem očetu, mrtvem fantiču in nesrečnem mostu. S seboj prinaša večji in globlji pomen, saj se v njem skriva velika krščanska skrivnost. Oče, ki sina usmrti, je prispodoba za Boga, ki Jezusa pošlje v smrt, da bi nas odrešil grehov. O tem smo spregovorile po filmu, ko smo si podelile vtise in mnenja ter iskale pomen.

Študentka Ana Močenik


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon