Obraz meseca: Laura

27.11.2011 

Tokratni obraz meseca izhaja iz Prekmurja, kar se v njenem naglasu prijetno sliši. Laura je vedro simpatično dekle, ki ne le pridno študira, ampak si rada vzame čas tudi za svoje najbližje in se skupaj z njimi pripravlja na praznike. O slednjih – natančneje o decembrskih – je tekla beseda v najinem intervjuju. Da človek potrebuje praznične dni, ko se malo umiri in pogleda na življenje z globlje plati, nam potrjujejo tudi naslednji Laurini odgovori.

 


Kdo se skriva za imenom Laura?

Sem Laura in prihajam iz Prekmurja, natančneje iz Velike Polane, rojstne vasi pisatelja Miška Kranjca. Imam še mlajšega brata. Študiram farmacijo. V prostem času rada poslušam glasbo, uživam v družabnih igrah kot je Activity in se ukvarjam s športom, kar je zelo dobro proti stresu.

 

Smo na začetku adventnega časa. Kaj ti le-ta pomeni?

Advent je dobra priprava na Božič. Sama sem družinski tip in zato mi je pomembno, da se v tem času naša družina med seboj poveže. Ob nedeljah npr. prižgemo svečko na adventnem vencu in gremo k sv. maši.

V študentskem domu pa bi se na Božič lahko pripravile npr. z izdelovanjem jaslic in okraskov, pri čemer bi bil rezultat le pika na i, važnejši pa bi bil sam proces izdelave in naše sodelovanje pri tem.

 

Pa Miklavž – ga še praznuješ? Katerega njegovih daril bi bila vesela?

Mojemu bratu je ime Nik in takrat goduje. To je dan, ko se sorodniki zberemo skupaj. Po vasi pa se odvija miklavževanje po hišah, kjer po navadi igram angelčka. Ko z Miklavžem pridemo do hiš, nam morajo otroci kaj zapeti ali zmoliti.

Sama si ne želim materialnih daril ampak predvsem poguma in vztrajnosti pri študiju.

Kaj pa bi želela naši domovini Sloveniji, ki je pred parlamentarnimi volitvami?

Da bi bili ljudje bolj enotni in da bi nekoliko bolj gledali na dobro ljudstva.

 

Za Miklavžem je na vrsti praznik Brezmadežne (8. decembra). Ga poznaš?

Za ta praznik sem slišala, a ga v družini ne praznujemo. Sicer pa ima Marija pomembno mesto v mojem življenju. Ob večerih zmolim »Sveti angel« in »Zdrava Marija« ter se ji tako priporočim.

Marija je zame nebeška, Jezusova in naša mati.

 

Katero Marijino držo pa bi najraje posnemala?

Na misel mi pride odlomek, ko je noseča Marija skupaj z Jožefom v Betlehemu hodila od vrat do vrat in nobeden se je ni usmilil. A ona ni obupala. Tudi sama si želim te vztrajnosti, s katero nikoli ne obupaš. Če imaš pred sabo cilj, je vse ovire veliko lažje premagati; še lažje pa je to doseči z vztrajnostjo.

 

Pa še spodbudna misel za konec?

To je moje življenjsko geslo: Kakor za komedijo tako tudi za življenje ni pomembno, ali je dolgo, ampak ali je dobro odigrano.

 

Pogovarjala se je sBP


Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon