Blagoslov doma

11.01.2017 

Na zadnji sveti večer, 5. januarja, smo se dekleta v domu zbrale za skupni blagoslov doma. Dobile smo se v avli pri vhodu, pridružile pa so se nam tudi sestre HMP. Blagoslov je vodil Boštjan Jamnik, salezijanec z Rakovnika.


Najprej nam je Zbor ŠDAD zapel eno pesem, nato pa smo začeli z branjem berila in evangelija. Boštjan nam je nato podelil še dve misli za začetek novega leta in sicer nam je najprej razložil, da smo ljudje kot orehi. Da pride Božji blagoslov do nas, moramo najprej odpreti svoja srca (priti do sredice). Moramo spodbujati drug drugega in se veseliti uspehov drugih, ne pa biti ljubosumni. Ne smemo tudi biti samovšečni in se na ta način zapirati pred drugimi in tudi pred blagoslovom.

 

Druga misel je bila, da moramo ljudje drug drugega blagoslavljati, to pa smo skupaj ponazorili tako, da smo svojega levega in desnega soseda pokrižali na čelo.

 

Po tej misli je sledil blagoslov vode, soli, kadila in krede, nato pa smo se odpravili blagoslavljat celotno hišo in zraven peli božične pesmi. Najprej smo šli v sestrski del, nato pa še v študentskega, kjer je Boštjan blagoslovil vsako sobo posebej, skupaj z njenimi stanovalkami. Blagoslov smo zaključili v dvorani, po končanem obredu pa smo se tam še malo okrepčali in poklepetali.

 

Tina L.
Pevski zbor ŠDAD

Zaključek blagoslova v dvorani
Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon