Spoznavni večer v študentskem domu Alojzije Domajnko

04.10.2017 

Ponovno je z vami Radio ŠDAD, Gornji trg 21. Sporočamo vam o drastičnih spremembah, ki so se zgodile od našega zadnjega prenašanja dogodkov v živo.


V študentski dom Alojzije Domanjko so se po mirnem in dokaj delovnem poletju ponovno vrnile naše študentke. Staro in mlado se je zbralo danes ob 20.00 v dvorani v prostorih doma in proslavljalo ponovno snidenje. Dekleta so se med seboj spoznavala na novo in obnavljala stara poznanstva in vezi, ki so prisotna še od prejšnjih let. Pozdravile so nas tudi sestre: s. Mateja, s. Cilka, s. Valentina in s. Majda. Glavno besedo je imela seveda s. Barbara, ki skrbi, da se študentke počutijo čim bolj sprejeto in domače. Pozdravček pa je imela tudi s. Majda, ki je predstojnica tukajšnje skupnosti.

Letošnjemu pridnemu kolektivu, pa se je zaradi odsotnosti naše Kristine, ki je, mimogrede, postala mamica, pridružila še Brigita. Dekleta so v polnem pričakovanju na to, kar jim bo prineslo novo leto v večeru uživale in s s. Barbaro iskale nove ideje za popestritev našega bivanja v domu. Navzoči na radiu lahko tudi potrdimo, da se je ob začetku srečanja iz dvorane slišalo okoli 30 angelskih glasov, ki so z navdušenjem in neprikrito mladostjo prepevala. Seveda so dekleta, kljub znanemu pregovoru »kdor enkrat poje, dvakrat moli«, zmolile še kratko molitev za blagoslov šolskega leta. Ob koncu spoznavanja in hitrega pregleda pravil, so se dekleta seveda tudi posladkala z domačimi dobrotami iz kuhinje s. Cilke.

 

Radio ŠDAD, Gornji trg 21, se za danes od vas poslavlja z mislijo znanega pisatelja Antoina De Saint-Exupéryja iz njegovega dela »Mesto v puščavi«:

»Življenje ni ne preprosto in ne zapleteno,

niti svetlo niti temno, ni protislovno niti enovito.

Življenje je.«.

 

Dekleta, s strani Radia ŠDAD, Gornji trg 21, vam želimo leto, ki bo polno novih dogodivščin, smeha, zabave in uspešno opravljenih izpitov. Uresničite svoje cilje in uživajte svojo mladost!

Besedilo: Kristina W.

Foto: Mirjam A.

Dodaj na iGoogle Bookmark and Share na vrh  
ZAVOD DOMINIKA, Partizanska c. 6, 4260 Bled | Vse pravice pridržane © 2010 | Kolofon